Pentru soferii experimentati nu mai exista nicio necunoscuta, in vreme ce soferii debutanti se lovesc constant de tot feluri de intrebari, situatii…spre exemplu, inspectia tehnica periodica le poate da mari batai de cap incepatorilor. Este important ca acestia sa gaseasca o unitate RAR unde sa aiba parte de servicii de calitate si unde sa fie indrumati, in cazul aparitiei unor nelamuriri.

Inspectia tehnica periodica – o verificare necesara

ITP-ul consta asadar in verificarea amanuntita a starii masinii, de la sistemul de franare si pana la directie, sistemul de lumini si anvelopele, totul trebuie sa fie controlat cu rigurozitate. Siguranta in trafic este esentiala nu doar pentru sofer, dar si pentru ceilalti participanti astfel ca masinile care primesc atestatul trebuie sa se prezinte intr-o perfecta stare de functionare, fara defecte ce pot pune in pericol viata oamenilor.

Verificarea se desfasoara in 3 etape:

  • verificarea nivelului de poluare prin stabilirea compozitiei chimice a gazelor si a nivelului de zgomot;

  • verificarea sistemului de franare;

  • verificarea principalelor elemente de siguranta ale masinii.

Beta ITP este o statie ITP din sectorul 5 unde soferii gasesc cele mai mici preturi din zona, personal este unul profesionist, iar timpul de așteptare este minim. Unitatea este autorizata RAR pentru aproape toate categoriile de autovehicule ce sunt inregistrate pe teritoriul Romaniei. Echipa poate inspecta atat autoturisme, GPL/GNC, SUV 4×4, cat si autoutilitare mai mari, mai mici de 3,5 tone si motociclete. 

Inspectie tehnica periodica | statie ITP din sectorul 5 | BetaITP.ro

inspectia tehnica periodica

Masinile care se prezinta la inspectia tehnica trebuie sa fie curate, in special caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile care trebuie sa fie verificate. De asemenea, masinile trebuie sa vina cu anvelopele umflate la presiunea nominala. Pentru informatii suplimentare despre actele necesare si timpul de asteptare, clientii pot accesa cu incredere site-ul BetaITP.ro.

Soferii nu trebuie sa circule sub nicio forma cu ITP-ul expirat pentru ca risca amenzi usturatoare. Toti cei care sunt prinsi pe drumurile publice fara un ITP valabil vor fi sanctionati de organele legii conform legislatiei in vigoare. ITP-ul trebuie efectuat doar pentru masinile care circula pe strazi, nefiind nevoie si pentru cele care sunt defecte sau nu sunt folosite de proprietari.