Detinatorii de autovehicule care efectueaza inspectia tehnica periodica in Bucuresti trebuie sa cunoasca importanta acestei proceduri si sa aiba grija sa o efectueze la timp. Din diverse motive, masina poate sa nu treaca de aceasta inspectie si sa fie nevoie de reparatii costisitoare. Exista o serie de lucruri la care soferii trebuie sa fie atenti inainte de a merge in service-ul autorizat unde se va face revizia, ca sa stie din timp daca masina lor prezinta siguranta in functionare.

Ce este inspectia tehnica periodica?

Inspectia tehnica periodica sau ITP, este o verificare periodica a autovehiculului care atesta ca acesta indeplineste conditiile de siguranta pentru a folosi drumurile publice. Aceasta se efectueaza la perioade de timp exacte pentru a certifica daca masina respectiva reprezinta sau nu un pericol pentru participantii la trafic.

Aceasta inspectie este obligatorie, iar cei care nu o efectueaza risca amenzi usturatoare si retinerea certificatului de inmatriculare. In functie de vechimea autovehiculului, acesta se efecteaza la anumite perioade de timp. Pentru masinile noi inspectia se face la trei ani, pentru cele care au o vechime de pana in 12 ani inspectia se face la doi ani, iar cele mai vechi au nevoie de ITP efectuat anual. Exista si cazuri in care ITP-ul trebuie efectuat la 6 luni, pentru masinile destinate transportului de persoane.

La ce trebuie sa fie atenti soferii inainte de ITP?

Pentru a trece din prima de inspectie, soferii se pot pregati inainte de verificare. Specialistii de la o Statie ITP sector 6 AlfaITP recomanda verificarea in prealabil a masinii, urmatoarele componente fiind doar cateva dintre cele supuse evaluarii:

  • sistemul de directie;

  • sistemul de franare;

  • sistemul de lumini;

  • rugina;

  • parbriz;

  • anvelope;

  • folii neomologate.

Inspectie tehnica periodica in Bucuresti | statie ITP sector 6 | AlfaITP.ro

inspectie tehnica periodica in Bucuresti

AlfaITP.ro se ocupa cu efectuarea de inspectii tehnice pentru orice tip de autovehicul, iar soferii se bucura de profesionalism la preturi accesibile. In raport cu amenzile care se primesc pentru circularea cu ITP-ul expirat, pretul ITP-ului este accesibil. Soferii trebuie sa fie atenti la valabilitatea acestuia si sa se prezinte la service-ul autorizat chiar si cu cateva zile inainte de efectuarea inspectiei.