Ziua de nastere reprezinta un motiv de mare sarbatoare asa ca trebuie celebrata ca atare. Tortul aniversar nu are cum lipseasca fiind poate cel mai asteptat moment. In trecut insa, acest delicios desert era destinat doar persoanelor instarite avand in vedere faptul ca zaharul era un ingredient foarte scump.

Prezenta tortului de-a lungul istoriei

In Grecia Antica, aniversarile erau celebrate cu paine si vin, acestea fiind oferite drept ofranda zeilor. La romani, tortul era nelipsit, iar prezenta lumanarilor era legata de credinta indeplinirii unei dorinte arzatoare.

Conform istoricilor, s-a ajuns la concluzia ca torturile asa cum sunt vazute ele astazi au luat nastere in zona Germaniei. Traditia locala spunea ca lumanarile puse pe tort trebuie sa aiba acelasi numar cu varsta pe care sarbatoritul o implineste.

Astazi, tortul s-a transformat in piesa de rezistenta a petrecerii fiind de cele mai multe personalizat, in functie de pasiunile aniversatului. Designul este din ce in ce mai spectaculos ceea ce implica multa munca si migala din partea cofetarilor.

Echipa de la eTorturi.ro realizeaza unele dintre cele mai frumoase torturi, indiferent de ocazie. Produsele sunt preparate doar pe baza de comanda asadar totul este proaspat si facut chiar in ziua livrarii. Mai mult decat atat, nu se folosesc aditivi alimentari, conservanti sau premixuri, ci doar ingrediente 100% naturale pentru un gust cu adevarat desavarsit.

Tort aniversar | eTorturi.ro

tort aniversar

Indiferent de tematica, decorurile sunt realizate manual cu multa atentie din fondant de calitate superioara, martipan sau iceing care nu este foarte dulce. Cele mai indragite personaje ale copiilor sunt modelate in pasta de zahar si frumos pictate astfel incat sa fie cat mai aproape de imaginea din desene. Orice idee poate prinde contur si poate fi transpusa intr-un model unicat.

Cei interesati pot comanda online tortul dorit, insa exista si posibilitatea degustarii compozitiilor direct in laborator atunci cand decizia nu este foarte clara. Degustarile sunt gratuite, indiferent de valoarea comenzii, iar clientii au parte si de consiliere de specialitate pe partea de design si pe cofetarie – gust, compozitii.

Comenzile sunt livrate direct acasa, in Bucuresti si in zone limitrofe, cu niste masini frigorifice astfel incat produsele sunt pastrate in conditii optime de temperatura.