Dintii multor copii si adulti se cariaza repede indiferent de grija acordata. In acest caz, persoanele trebuie sa apeleze frecvent la stomatolog pentru a indeparta caria. Mai nou, odata cu indepartarea cariilor, este posibil ca dintii sa fie sigilati, fiind astfel protejati de instalarea cariilor pe suprafata lor.

Sigiliul este, de fapt, un material de etansare aplicat in strat subtire pe suprafata de mestecat a molarilor si premolarilor si in toate canelurile adanci ale dintilor. Mai mult de 75% din carii incep sa se formeze in aceste canaluri, greu de curatat si care fac dintii extrem de sensibili. Un material de etansare protejeaza dintii creand o suprafata neteda si usor de curatat. Sigilantii pot proteja dintii impotriva deteriorarii timp de multi ani, insa trebuie frecvent verificati.

Candidatii pentru sigilarea dintilor sunt copiii si adolescentii, adultii, dar pot fi si sugarii. Copiii uita adesea sa se spele pe dinti sau daca o fac, o fac in graba si fara sa acorde o atentie prea mare curatarii in detaliu. Dupa aparitia dintilor permanenti si in lipsa unei igiene corespunzatoare, se pot instala cariile, iar sigilarea este o modalitate de a le tine la distanta.

Chiar si adultii pot apela la sigilarea dintilor, mai ales in cazul celor dificil de curatat si ingrijit corespunzator. Bineinteles, aplicarea sigiliului nu inseamna lipsa rutinei de igienizare a gurii, insa poate fi de mare folos in intretinerea unei danturi perfecte.

Desi pare greu de crezut, unii copii mici cu dinti de lapte, sunt predispusi cariilor dentare sau demineralizarii acute. Acestea sunt singurele cazuri in care se recomanda sigilarea la varste atat de mici, tocmai in vederea mentinerii dintilor de lapte pana acestia vor cadea singuri.

Materialele de etansare se aplica usor de catre medicul stomatolog sau de igienistul dentar, iar tratamentul dureaza doar cateva minute pentru un dinte. Dintii ce urmeaza a fi sigilati trebuie sa fie bine curatati si uscati. Pe suprafata dintelui se aplica o solutie speciala care ajuta la aderarea materialului de etansare. Dintii sunt apoi clatiti si uscati. In cele din urma, materialul de etansare este pictat cu atentie pe suprafata dintelui. In functie de materialul folosit, acesta se va intari automat sau cu o lumina speciala.

Pentru urgente stomatologice puteti apela cu incredere la Plaza Dent!

urgente stomatologice

Pentru orice tip de interventie, chiar si pentru urgente stomatologice, va puteti adresa personalului medical de la Plaza Dent, cabinet stomatologic in sector 6! Rezultatele vor fi peste asteptari, asa ca accesati https://plazadent.ro/ pentru a programa urmatoarea vizita la stomatolog!