Desktopul este intotdeauna un real camp de batalie acolo unde ajung tot felul de documente si fisiere salvate in mod aleatoriu. Imaginea oferita nu este tocmai una incurajatoare motiv pentru care experienta de lucru nu este intotdeauna curata si calculata. Exista insa mici trucuri pe care orice utilizator de calculator ar trebui sa le ia in considerare pentru a-si curata intr-un mod cat mai eficient desktopul.

Desktopul – un adevarat camp de batalie

Acesta functioneaza asemenea celorlalte spatii de stocare ale calculatorului ceea ce inseamna ca poate fi organizat in foldere si subfoldere. Inainte de salvarea oricarui nou fisier, utilizatorii trebuie sa stabileasca tipul articolului pentru a vedea daca se incadeaza intr-o categorie deja existenta. In felul acesta, se reduce semnificativ numarul pictogramelor de pe desktop.

Dupa sortarea articolelor in foldere, pictogramele pot fi si ele organizate pentru ca munca utilizatorilor sa fie astfel simplificata. Fisierele se pot sortate fie dupa nume, fie dupa data cu o singura apasare de buton, in functie de preferintele fiecaruia.

Un alt mod de a reduce gradul de dezordine de pe desktop este acela de a crea un folder temporar in care se vor salva fisierele utilizate pentru o perioada limitata de timp. Aici poate fi vorba fie despre programele de instalare, fie despre imaginile atasate anumitor mailuri. Printr-o astfel de organizare, elementele inutile nu vor mai aglomera spatiul de lucru.

Instalarea unor programe speciale de curatare a calculatorului ar putea constitui un real ajutor pentru cei care nu mai dispun de spatiu disponibil pe drive. Cu un singur click, programul repereaza cele mai vechi fisiere si face o lista cu documentele neutilizate de o perioada indelungata de timp.

Se mai pot face unele mici ajustari si in ceea ce priveste setarile de descarcare. In felul acesta, fisierele nu trebuie sa mai ajunga in mod automat pe desktop fiind nevoie de doar cateva secunde pentru gasirea unui alt folder in sistem. Modificarile efectuate browserului se realizeaza simplu si rapid, fara prea mari batai de cap ceea ce reprezinta un mare punct in plus, mai ales pentru cei care nu sunt extrem de familiarizati cu functiile tehnice ale sistemelor de operare.