Oricat de frumoasa si de moderna ar fi pardoseala din lemn, este suficienta o dimineata rece de iarna si doua talpi desculte pentru ca proprietarii apartamentelor sau caselor sa ia decizia de a investi intr-un covor pufos in dormitor.

Covorul nu este o piesa sau un element demodat de amenajare, ci un covor pufos si placut la atingere este esential pentru confortul dormitorului care protejeaza dusumeaua, reduce zgomotul si uneste diverse elemente cromatice sau decorative dintr-o incapere intru ambianta placuta.

Cum alegi covorul pentru dormitor rustic

Pentru ca foarte multi proprietari prefera sa isi decoreze dormitorul in mod rustic, cu materiale naturale, tonuri calde de pamant si in prezenta accentelor traditionale, covoarele din lana, bumbac, din blana naturala sau ecologica sunt cele mai potrivite in aceste spatii.

Covoarele in dormitoarele rustice pot fi asezate atat de o parte si de alta a patului, cat si in mijlocul incaperii. Daca proprietarii prefera un singur covor mare, pot alege unul din bumbac care se integreaza usor in incapere si care completeaza in mod discret decorul.

Covorul ideal in dormitorul minimalist

Tot mai multi proprietari de apartamente sau de case aleg decorul minimalist pentru dormitorul lor, fiind un decor echilibrat, functional, aerisit ce are insa nevoie de un covor dintr-o ratiune practica, nu neaparat estetica.

Iin dormitoarele minimaliste se poate miza pe un covor in tonuri de alb, gri, negru, iar in ceea ce priveste imprimeurile se prefera motivele geometrice mai degraba decat cele florale, iar un covor monocrom va arata foarte bine intr-un dormitor minimalist.

Covoarele ideale in dormitoarele vintage

Pentru cei care prefera sa isi decoreze dormitorul in stil vintage sau retro ca la carte, va fi nevoie de un covor in nuante de galben mustar, verde avocado, de alb, bleumarin, maro, gri, negru sau chiar portocaliu. Designul unui dormitor amenajat in stilul retro este indraznet si fermecator, iar imprimeurile vor fi de o eleganta geometrica aparte, de aceea covorul potrivit se va dovedi cel cu imprimeu clasic, cu simboluri si motive incadrate de un chenar ornamental.