Cadrul ortopedic este un dispozitiv esential si foarte util pentru persoanele cu dizabilitati, care nu se pot deplasa si nu au suficienta forta fizica. Acest echipament medical poate fi dotat cu rotile sau cu picioare prevazute cu amortizoare antiderapante, acestea reglandu-se in functie de inaltimea pacientului.

Cadrul ortopedic trebuie sa asigure stabilitate sporita

Fata de carja sau baston, cadrul de mers are rolul de a asigura o distributie perfecta a greutatii, reducand presiunea asupra picioarelor. De acest tip de dispozitiv au nevoie pacientii accidentati la membrele inferioare si cei cu probleme de coorodnare si echilibru. De asemenea, cadrul ortopedic este recomandat persoanelor in varsta, care nu se pot deplasa singure si care au nevoie de independenta in acest sens.

Cum se alege cadrul ortopedic ideal?

Cei care au nevoie de un astfel de dispozitiv pot alege dintr-o gama vasta de cadre de mers, concepute cu scopul de a oferi sprijin persoanelor cu un grad scazut de mobilitate. Cadrul de mers fix este potrivit pentru cei care sunt in proces de recuperare a mobilitatii, iar cel cu roti frontale, care ajuta la inaintarea prin impingere, sau cel cu suport pentru brate sunt perfecte pentru varstnici, persoane care obosesc repede si nu pot pune presiune mare pe maini.

Cadru ortopedic | Cadru de mers | MagazinulOrtopedic.ro

cadru ortopedic

Important de mentionat este si cadrul care se poate plia cu usurinta, avand un mecanism de indoire laterala sau fiind dotat cu balamale la picioarele din fata. De obicei, acest model este destinat persoanelor care sunt frecvent transportate ori celor care utilizeaza ocazional acest dispozitiv.

De asemenea, un cadru ortopedic bun trebuie realizat din materiale de calitate, care il vor ajuta pe utilizator sa se simta cat mai comod si mai sigur pe el. Cel mai utilizat material este aluminiul, deoarece promite stabilitate, greutatea acestuia fiind redusa.

MagazinulOrtopedic.ro cuprinde o gama vasta de cadre ortopedice care imbina stabilitatea cu materialele de calitate si caracterul egonomic, persoanele cu dizabilitati bucurandu-se de suportul de care au nevoie pentru realizarea diferitelor activitati. Aceste dispozitive vor asigura confortul dorit si vor putea fi adaptate la inaltimea si greutatea fiecarei persoane in parte.