Fie ca este prima zi de scoala din clasa 0 sau prima zi de scoala din clasa a sasea, ghiozdanul copilului nu trebuie sa fie gol. Toamna debuteaza pentru copii si parinti deopotriva scolari sau prescolari, liceeni sau chiar studenti cu un inevitabil mini sezon de cumparaturi destinate inceperii acestui nou an scolar.

In timp ce unii parinti asteapta decizia invatatorului sau a profesorilor ori a dirigintelui pentru a cumpara rechizitele necesare, altii deja stiu cam cele ar trebui copiilor si fac o mica sesiune de cumparaturi impreuna cu acestia in cautarea rechizitelor potrivite.

Ce rechizite sunt necesare in prima zi de scoala

In cazul in care copilul este inscris in clasa 0 sau clasa intai, ori in primele clase ale scolii primare, in principiu prima zi de scoala sau chiar mai inainte va debuta cu un mesaj din partea invatatorului sau invatatoarei cu lista de rechizite necesare.

Daca parintii nu au rabdare pana atunci, orientativ pot sa mearga la cumparaturi astfel incat sa se asigure ca nimic nu va lipsi din ghiozdanul elevului. Acestia vor cumpara caiete de tip 1 sau de tip 2 si de matematica, un caiet de biologie, macar un caiet cu foaie velina, un caiet tip vocabular precum si coperti pentru caiete carti si etichete pentru acestea.

Nu trebuie uitat nici penarul care trebuie sa fie complet echipat cu stilou, pix, creion, radiera, ascutitoare, hartie, sugativa, rezerve de cerneala dar si creioane colorate, carioci, o mini rigla. Si blocul de desen este important cu acuarele, pensule, lavete, impreuna cu plastilina si plansa pentru plastilina, sabloane cu forme geometrice la care se vor adauga pe parcurs rechizite suplimentare in functie de recomandarile invatatorului.

De unde sunt sfatuiti parintii sa cumpere rechizitele

Parintii care au timp si nervi de otel pot colinda librariile din oras sau din apropierea casei pentru a gasi cele mai bune rechizite pentru copii lor. Cei care sunt in lipsa de timp si sunt obisnuiti sa faca cumparaturi online pot apela la diverse magazine specializate in acest sens, care trimit rechizitele copilului la timp inainte de inceperea anului scolar prin curierat.