Foarte multi oameni merg la TwinDent pentru a trata urgente stomatologice in Bucuresti, cu diverse probleme dentare care nu trebuie amanate. Dupa cum multi stiu, micile probleme de la nivelul cavitatii orale pot cauza probleme mult mai mari daca nu sunt tratate cat mai curand posibil. Informatiile despre cele mai frecvente urgente dentare pot oferi un mare avantaj, pentru ca atunci cand apar pot fi abordate corect si nu se vor amana.

Care sunt cele mai frecvente urgente stomatologice?

Intre cele mai frecvente urgente cu care se confrunta pacientii TwinDent, la puteți găsi în rândurile următoare. Clinica stomatologica din sector 5 este moderna si are personal care, indiferent de problema, va gasi intotdeauna o rezolvare.

6 urgente stomatologice care nu se pot amana:

  • Abcesul – umflaturi dureroase si localizate, cu tesut rosu si congestionat, care se poate forma in jurul radacinii dintelui sau in spatiul dintre gingie si dinte. Tratamentul de urgenta presupune incizia si drenarea colectiei purulente, dar poate continua cu tratamentul sau extractia dintilor, dupa caz;
  • Traumatismul dentoalveolar (avulsie, entorse, fracturi) poate fi tratat prin imobilizare sau extractie dentara:

      – avulsia dentara consta in extragerea accidentala a unui dinte. Acesta poate fi salvat prin replantare in 30, maxim 60 de minute de la accident, si numai daca dintele nu este deteriorat;

      – luxatia dentara este miscarea anormala a dintelui, in urma unei leziuni traumatice. Tratamentul de urgenta consta in repozitionarea (manual sau chirurgical) dintelui, urmata de imobilizare;

       – fisuri si fracturi coronare – in acest caz, urgenta consta doar in fractura dentara care ajunge in camera pulpara;

  • Amvonul acut (inflamatia pulpei dentare) se manifesta prin: durere pulsanta care se intensifica cu miscari; hipersensibilitate la frig sau cald; schimbarea culorii dintilor sau umflarea gingiilor si obrazului. Tratamentul de urgenta consta in curatarea cavitatii si aplicarea unui pansament linistitor, apoi umpleri temporare.

Clinica stomatologica din sector 5 | Urgente stomatologice in Bucuresti | TwinDent.ro

urgente stomatologice in Bucuresti

  • Parodontita apicala acuta – se caracterizeaza prin inflamatia varfului (varful radacinii dintelui), o durere persistenta si uneori febra, iar in apropierea radacinii dintelui, gingiile devin rosii si dureroase.
  • Sangerare post-extractie – apare la 3-4 zile de la extractie, spontan sau indusa de un traumatism. In acest caz, tratamentul de urgenta este complex si variaza in functie de gravitate.
  • Alveolita este o infectie localizata la locul unui dinte extras si se manifesta prin dureri, care dispar in a doua sau a treia zi de la extractie. Tratamentul de urgenta consta in curatarea zonei, antibiotice si, eventual, chiuretaj.

Site-ul TwinDent.ro pune la dispozitia pacientilor detalii despre toate serviciile oferite.