Uleiul de ghimbir se obtine din radacina unei plante cu denumirea botanica Zingiber Officinale. Gustul distinctiv al ghimbirului poate fi atribuit prezentei unui compus numit gingerol.

Beneficiile pentru sanatate ale ghimbirului

Beneficiile pentru sanatate ale utilizarii uleiului de ghimbir sunt in principal imbunatatiri ale sistemului digestiv. Acest ulei este carminativ, expectorant, antiseptic, analgezic, antiinflamator si stimulant. Utilizarea uleiului de ghimbir poate ajuta la multe afectiuni, inclusiv in tratamentul problemelor de stomac, indigestie, aritmii cardiace, greata, diverse inflamatii si chiar probleme de respiratie si tulburari menstruale.

  • Ulei de ghimbir – proprietati si utilizari pentru sanatate

Uleiul de ghimbir este un produs natural minunat cu multe scopuri terapeutice.

  • Ulei de ghimbir pentru greata si varsaturi

Studiile au aratat ca radacina de ghimbir si uleiul de ghimbir sunt in mod clar eficiente in prevenirea gretei, a bolilor de miscare si a varsaturilor. Utilizarea ghimbirului poate reduce, de asemenea, varsaturile asociate cu greata la femeile gravide.

  • Ulei de ghimbir pentru intoxicatii alimentare

Ghimbirul este o planta cu proprietati antiseptice si carminative naturale, deci poate fi folosit pentru a ajuta la tratarea intoxicatiilor alimentare. In medicina traditionala asiatica, a fost adesea folosit pentru a trata infectiile intestinale si dizenteria bacteriana.

  • Ulei de ghimbir pentru stomac

Radacina de ghimbir si uleiul de ghimbir pot oferi ameliorari de stomac deranjat. Sunt cele mai bune remedii naturale pentru indigestie, dureri abdominale, colici, precum si crampe, diaree, flatulenta etc.

  • Ulei de ghimbir pentru tulburari respiratorii

Deoarece compusii activi din radacina de ghimbir si uleiul de ghimbir au proprietati expectorante naturale, sunt eficienti in tratarea diferitelor probleme respiratorii, in special gripa, raceli, tuse, astm, bronsita si dificultati de respiratie.

Ghimbirul este foarte eficient in indepartarea mucusului din gat si plamani, de aceea este adesea recomandat sa se adauge in ceai. Beneficiile pentru sanatate ale mierii si ghimbirului in tratarea problemelor respiratorii sunt cunoscute de multe sute de ani.

  • Ulei de ghimbir pentru durere si inflamatie

In medicina traditionala, extractul de ghimbir este adesea folosit pentru a reduce si controla inflamatia locala. Acum se crede ca proprietatile sale antiinflamatorii se datoreaza in primul rand prezentei unei substante numite Zingibain.

Este un calmant natural, care reduce artrita si, de asemenea, reduce reumatismul, durerile de cap si migrenele. Uleiul de ghimbir poate fi utilizat cu succes local, in special pentru durerea muschilor si pentru ameliorarea tensiunii musculare.