Copiii au nevoie de un suport constant din partea parintilor, asa ca oferirea de jocuri educative, va contribui la cresterea dexteritatii si capacitatii de concentrare.

Exista pe piata o multitudine de astfel de jocuri asadar, alegerea acestora este destul de dificila. Iata o selectie de jocuri educative foarte populare:

Printul de la Motordu Nathan

Educational si distractiv, acest joc de masa apeleaza la memoria copiilor. Foarte original, ii introduce pe copii in faimosul erou al cartii, Printul de la Motordu. Compus din 4 jocuri (initiale, silabe, rime si cuvinte), acest joc ii invita pe copii sa gaseasca cuvinte intr-un anumit timp pentru a castiga cat mai multe puncte. Un castel 3D este integrat in centrul placii de joc.Trebuie sa rostogoleasca zarurile din varful acoperisului pentru a descoperi urmatoarea provocare. Acest joc educativ contine 1 tabla de joc (26 x 26 cm), un castel de construit, carti, 1 pion, o matrita rotunda si regulile jocului. Pot juca de la 2 la 4 jucatori. Recomandat de la 6 ani.

Ghicitori despre cunoasterea mediului

Acest joc educativ ii ajuta pe copii sa inteleaga importanta mediului si a bogatiilor sale. Pe tot parcursul jocului, sunt date indicii pentru a rezolva puzzle-urile. Cel mai rapid castiga jocul. Puzzle-urile ilustrate permit copiilor sa isi dezvolte abilitatile de observare. Indiciile ajuta la lucrul asupra memoriei si reflectiei. Acest joc contine 80 de puzzle-uri, 1 tabla de joc, 1 jeton de lemn si regulile jocului. Pot juca de la 2 pana la 6 jucatori. Recomandat de la 9 ani.

Ferma – joc de memorie

Acest joc de memorie include 20 de perechi de jetoane reprezentand animale de ferma. Copilul trebuie sa rasuceasca pionii 2 cate 2 si sa imparta cat mai multe perechi. Datorita acestui joc, pustiul isi dezvolta memoria, capacitatea sa de observare si concentrare. Numind animalele reprezentate, el deprinde si cuvinte noi in vocabularul sau. Ergonomice, piesele din lemn sunt potrivite pentru mainile copiilor mici. Pionii sunt depozitati intr-o cutie de lemn. Recomandat de la 2 ani.