Bali este unul dintre cele mai spectaculoase si cele mai bune locuri de vizitat din toata Asia de Sud-Est. Este epicentrul turismului din Indonezia, iar preturile reflecta fluxul constant de europeni si australieni care vin pe tot parcursul anului sa se bucure de diversitatea pe care o ofera insula.

Ca si Indonezia, insula Bali este mai mare decat ar crede oricine si este si mai diversa, iar bugetul depinde de locul in care oamenii vor sa calatoreasca si de activitatile la care vor sa participe. Spre nord, foarte multe atractii turistice, precum si hoteluri si restaurante, sunt mai putin costisitoare. In partea de sud a insulei cele mai bune oferte bugetare au fost gasite in Kuta si in Legian.

In cadrul acestui articol va fi sugerat pentru cei interesati un itinerar de o saptamana (7 zile, sase nopti) in Bali. Acest lucru va include zboruri dus si intors, costuri medii pentru masa, transport, cazare si multe altele. Daca este vorba despre un cuplu, preturile se dubleaza. Ei bine, calculul presupune: biletul de zbor, dus – intors 850$, cazarea 600$ (100$ x 6 nopti), transport si atractii turistice 120$, mancare si bautura 175$ (25$ pe zi), cheltuieli aleatorii 100$. Deci rezulta un total de 1.845 de dolari americani (intreaga estimare este facuta in dolari americani).

Persoanele interesate vor putea utiliza xe.com pentru a afla costurile medii in moneda lor de origine. De retinut este faptul ca acest calcul este estimativ. Bali poate sa fie atat la preturi mici, cat si costisitor, in functie de stilul fiecaruia de a calatori.

Biletul de avion catre Bali va fi probabil cel mai mare cost. Pentru a ajuta la reducerea acestor costuri de calatorie, este recomandat sa se evite calatoriile in timpul sarbatorilor (Craciun si Paste), precum si in lunile iulie si august. Cand vine vorba despre cazare, Bali le are pe toate. Pretul mediu pe noapte a fost estimat la 100$. Acest pret poate sa creasca sau sa scada drastic.

Transportul local este cea mai mare dificultate atunci cand oamenii calatoresc prin Bali. Transportul in comun este aproape inexistent, iar transferurile pot fi destul de costisitoare.

Bali este absolut uimitor. De la cascade si plaje pana la terase spectaculoase. In timp ce natura este in mod normal libera de explorat, exista si cateva locuri care presupun mici taxe.