Incendiile domestice pot fi prevenite deoarece multe dintre ele provin din cauza erorilor umane. Stiati ca dupa ce izbucneste un incendiu, aveti in medie 2 minute ca sa scapati? In timpul unui incendiu, avertizarea timpurie din partea unei alarme in functiune, dar si un plan de evacuare care a fost aplicat in mod regular, poate salva vieti!

Toate cele mentionate mai sus sunt valabine in locuintele personale, dar mai ales in cladirile publice. Inainte de a se declansa un incendiu este bine ca toate persoanele din cladire sa stie cum sa utilizeze in conditii de siguranta un stingator. Daca nu se cunosc macar chestiuni de baza despre utilizarea unui stingator de incendiu, o persoana trebuie sa aiba in minte trei lucruri: de iesit afara, de stat afara, de sunat la 112 pentru a anunta situatia de urgenta.

Daca cladirea este prevazuta cu lifturi, intotdeauna utilizati scarile! Incendiul va afecta reteaua electrica ce alimenteaza liftul sau alimentarea electrica va fi intrerupta de catre pompieri si atunci exista posibilitatea sa ramaneti blocat in lift. Evident, orice cladire are usi. Inainte de a le deschide verificati-le! Daca sunt calde sau au manerele fierbinti nu le deschideti! Alimentarea cu oxigen a unui incendiu este garantia sigura ca acesta se va extinde si mai rapid.

Daca hainele iau foc, opriti-va din tot ce faceti, puneti-va la pamant si acoperiti-va fata cat mai bine posibil. Rotiti-va si rastogoliti-va pana cand flacarile se sting. Daca aveti sansa de a avea la indemana niste apa, gheata, pamant sau orice altceva care nu este usor inflamabil atunci sunteti salvat.

Cele mai bune echipamente si instalatii antiincendiu doar pe instalmontaj.com

instalatii antiincendiu

Instal Montaj Group este o companie cu expertiza in executia de instalatii antiincendiu, solutiile oferite fiind complete in ceea ce priveste securitatea in caz de incendiu. Sistemele recomandate sunt in functie de nevoile cladirii, cele publice sau de birouri fiind, in mare parte, dotate cu instalatii de drencere sau sprinklere. Acestea permit stingerea incendiului inainte ca acesta sa ajunga intr-un stadiu avansat, ceea ce este foarte eficient pentru ca nu mai au loc distrugeri de bunuri si documente. Accesand http://www.instalmontaj.com/ veti putea afla detalii despre intreaga experienta si expertiza a echipei Instal Montaj!