Desi reciclarea nu este tocmai un fenomen foarte raspandit in Romania, din ce in ce mai multi oameni incep sa acorde acestei activitati atentia cuvenita. Reciclarea de produse electrocasnice este foarte importanta pentru mediu dar si pentru sanatatea oamenilor, pentru a pastra mediul natural in cele mai bune conditii ani de zile, contribuind astfel la stoparea fenomenului de incalzire globala. Deseurile electronice includ aparate mici, medii si mari electrocasnice, IT, de iluminat si chiar unele produse care merg pe baterii, precum banalele jucarii. Exista in capitala o firma care se ocupa de colectare deseuri electronice in mod gratuit, atat in Bucuresti cat si in Ilfov, dar si de reciclare deseuri electronice . Mai multe detalii gasiti pe site-ul http://www.reciclare-electronice.ro/.

Reciclarea deseurilor electronice – o problema ce ne priveste pe toti – reciclare-electronice.ro

Reciclarea deseurilor electronice

 

Reciclarea frigiderelor, masinilor de spalat vechi, televizoarelor, aparatelor de radio, telefoanelor, chiar si a laptopurilor, jucariilor, este foarte importanta in primul rand pentru pastrarea unui mediu sanatos, dar si pentru a reintroduce unele materiale care devin din ce in ce mai greu de gasit in circuitul economic. Un mediu sanatos inseamna oameni sanatosi, aer curat, apa nepoluata, dar si o salubritate generala de apreciat.

In ultimii ani, acest fenomen a devenit de maxim interes, constituindu-se numeroase firme in acest sens. Compania Damiro Activ Company se ocupa exclusiv cu reciclarea echipamentelor de tehnica de calcul, electronicelor, electrocasnicelor, deseurilor rezultate in urma productiei dar si consumabilelor. Colectarea deseurilor se poate realiza gratuit de la persoane juridice .

Procesul de reciclare este oarecum simplu, este o solutie stabila de gestionare a acestora, care previne transformarea componentelor in deseuri periculoase pentru mediu, cu beneficii pentru economie, care presupun reintroducerea tuturor deseurilor electronice in fluxul normal de fabricare. Mai mult decat atat, reciclarea acestor materiale duce la o folosire mai buna a pieselor utilizabile de la electrocasnice mari, precum masini de spalat sau frigidere, evitand astfel poluarea cu substante specifice fiecarui aparat electrocasnic in parte. Aceasta companie propune o solutie moderna de reciclare a deseurilor, ce implica si colectarea conform legislatiei in vigoare la momentul actual.