Bucataria este locul in care oamenii se strang la masa, gospodinele au timp sa se relaxeze gatind si sa isi etaleze calitatile de bune bucatarese si in care toate trebuie puse la locul lor, atat vesela cat si accesoriile si ustensilele de gatit pentru ca totul sa arate perfect. De asemenea, bucataria are nevoie de un mobilier bine pus la punct, care reprezinta inima si centrul acestei incaperi, chiar daca mai sunt elemente demne de luat in considerare precum masina de spalat vase sau chiuveta.

Cum alegi mobilierul de bucatarie?

Echiparea si mobilarea bucatariei trebuie facuta cu mare atentie. Mobila de bucatarie trebuie aleasa cu grija ca sa indeplineasca anumite cerinte. Aceasta trebuie sa fie fabricata din materiale de cea mai buna calitate, sa fie decorata cu bun gust, sa aiba spatii de depozitare si sa se potriveasca bucatariei.

Mobila de bucatarie trebuie aleasa in functie de zonele de interes ale bucatariei si anume zona de servit masa, zona de gatit sau alte zone pe care oamenii isi doresc sa le aiba. Apoi urmeaza planificarea zonei in care va fi amplasata mobila si corpurile acesteia.

Mobila de bucatarie trebuie aleasa conform stilului dorit in aceasta incapere. O mobila eleganta se va potrivi intr-o bucatarie eleganta iar o mobila clasica merge mai bine in bucataria traditionala. Sunt si bucatarii aranjate in stil modern sau minimalist care necesita mobilier in culori uni, albe sau indraznete. Se recomanda insertiile de metal si de sticla mata in acest tip de bucatarie, in vreme ce insertiile lucioase sunt mai degraba potrivite stilului clasic.

Culorile mobilei de bucatarie sa fie in ton cu cele ale gresiei sau parchetului si culorile faiantei. Este foarte important in alegerea mobilierului de bucatarie si calitatea materialelor. Mobila din PAL este ieftina insa este mai putin rezistenta in timp si nu foarte eleganta. Mobila din MDF are un raport calitate-pret bun si rezista mai bine in conditii de umiditate in vreme ce mobila din lemn masiv si stratificat reprezinta cea mai buna solutie, cu conditia sa fie cumparatorii atenti la tipul lemnului.

Mobila din bucatarie se va alege si in functie de dimensiunile si gradul de ocupare in aceasta incapere, de spatiile de depozitare si posibilitatea incastrarii aparatelor electrocasnice si de blat.