Unul dintre cei mai aclamați designeri de fashion din lume, Karl Lagerfeld, s-a născut în Hamburg, Germania. Nedezvăluindu-și adevărata zi de naștere, se spune că acesta a fost născut pe data de 10 septembrie, 1933. Cunoscut și recunoscut pentru modelele lui îndrăznețe și permanentele reinvetări în materie de modă, Lagerfeld a fost lăudat în revista ”Vogue” drept ”interpretantul de neegalat al senzației de moment”.

Karl Lagerfeld a fost născut în Germania în 1933, el modificându-și numele și finalul numelui în ”t” devreme în cariera lui pentru a-l face să sune mai comercial. Tatăl lui Lagerfeld, Christian, și-a construit averea aprovizionând Germania cu lapte condensat. Karl și sora lui mai mare, Martha, alături de sora lui vitregă, Thea, au crescut într-o casă bogată. Activitatea intelectuală a fost încurajată în casa Lagerfeld. Mama lui, Elizabeth, a fost o violonistă recunoscută și de succes, iar discuțiile de la cină includeau, deseori, subiecte precum religia filozofică. Karl Lagerfeld

Când Hitler s-a ridicat la putere în 1930, familia Lagerfeld s-a mutat într-o zonă rurală a Germaniei de nord, unde, după cum Karl însuși rememora, a fost rupt de orice fel de informații referitoare la naziști.

De la o vârstă fragedă, Lagerfeld și-a exprimat interesul în privinșa design-ului și fashion-ului. Ca și copil, deseori decupa poze din revistele de modă. Mai avea, de-asemenea, o atitudine critică în privința hainelor pe care le purtau copii la școală. Ajungând în anii adolescenței iar familia lui reîntorcându-se în Hamburg, Lagerfeld s-a implicat cu adevărat în lumea modei.

Începuturile Carierei lui Karl Lagerfeld

Presimțind că viitorul îl așteaptă în altă parte, la numai paisprezece ani, Lagerfeld a luat decizia îndrăzneață, alături de binecuvântarea și acordul părinților, de a se muta la Paris. Se afla acolo de numai doi ani când s-a gândit să prezinte o serie de schițe și mostre de pânză unei competiții de design. Competiția s-a finalizat cu el câștigând locul întâi la categoria de costume pentru bărbați, aici întâlnindu-l, de-asemenea, pe Yves Saint Laurent, cu care va deveni prieten foarte apropiat pe parcursul vieții.

Curând, Lagerfeld a primit normă întreagă de lucru alături de designerul Pierre Balmain, la început, ca asistent, iar apoi, ca discipol. Era o poziție destul de solicitantă, iar tânărul designer a rămas în această poziție timp de trei ani. A preluat activitatea de director de creație alături de o altă casă de creație înainte ca, în cele din urmă, în 1961, să meargă pe cont propriu și să lucreze independent.

Deși începuturile au fost unele modeste, Lagerfeld a reușit să-și facă un nume prin muncă și talent, toate aceste momente conlucrând la atingerea unui scop universal: acela de a conferi lumii lucruri deosebite și inedite, precum și o privire critică asupra lumii fashion.