Foarte multi copii si tineri din Romania sunt victimele bullying-ului, iar unii dintre ei ajung intr-un astfel de context la consiliere psihologica in Iasi. Bullyingul este un comportament agresiv repetat care are drept scop ranirea unei persoane: fizic, mental sau emotional. In general, victimele sunt supuse batailor, amenintarilor si hartuirii pe o scurta sau lunga perioada de timp, transformandu-se intr-o adevarata trauma si punand in pericol sanatatea si chiar viata acestora.

Avand in vedere ca este un fenomen deosebit de periculos, bullyingul trebuie identificat. Pentru aceasta, parintii trebuie sa discute cat mai mult cu copiii lor despre problemele care ii afecteaza si daca simt ca se intampla ceva care nu este in regula, sa ia masuri.

Consilierea psihologica este cheia rezolvarii problemelor

De multe ori insa, se poate intampla ca adolescentii sa nu se poata deschide in fata parintilor, din cauza rusinii, dar si a unei relatii de comunicare deficitare care s-a format de-a lungul timpului. De aceea, se va lua de urgenta in calcul o solutie salvatoare: psihoterapie in Iasi sau in orice zona este nevoie de un astfel de specialist. Consultand site-ul Psyaa.ro, se poate apela la un psiholog pentru adolescenti, iar de aici rezolvarea problemelor va fi lasata in seama specialistilor.

Consiliere psihologica in Iasi | psihoterapie in Iasi | Psyaa.ro

consiliere psihologica in Iasi

Bullyingul poate fi o povara mult prea mare pentru un adolescent care trece si asa printr-o perioada dificila, cauzata de schimbarile hormonale. Fie ca este verbal (agresare prin vorbe jignitoare), social (agresare a reputatiei si a relatiilor), fizic (agresare care duce la ranire) sau cyberbullying (agresare prin intermediul retelelor sociale), bullyingul produce efecte pe termen scurt, dar si lung. Victima unui astfel de comportament violent are performante scolare reduse, devine tematoare, inchisa, ceea ce conduce catre o sima de sine scazuta, sau la anxietate, depresie si chiar la suicid.

Pe langa tanarul expus direct acestui fenomen si cei apropiati lui sunt afectati. Parintii, fratii sau bunicii simt deseori neputinta si confuzie din cauza ca nu inteleg ce se intampla cu adolescentul sau ca nu stiu cum sa-i vina in ajutor.

Specialistul este cheia rezolvarii tuturor acestor probleme, de aceea este necesara adresarea de urgenta la un cabinet psihologic.