Din ce in ce mai multe gospodine pun accent pe prospetimea alimentelor, pe cat de bine sunt acestea mentinute in frigider sau in spatiile racoroase in care sunt depozitate, de aceea o masina de vidat alimente nu lipseste de pe lista lor de cumparaturi. Aceste masinarii sunt o prezenta tot mai adesea, mai noua, dar foarte utile in bucatariile gospodinelor din Romania, oferind posibilitatea conservarii sigure si de lunga durata a alimentelor. Acestea sunt folosite atat in bucatariile traditionale, cat si in domeniul alimentar industrial.

Utilitatea pe care o ofera o masina de vidat alimente

Masina de vidat alimente este acel aparat electrocasnic nou, din ce in ce mai apreciat pentru ca rezolva cele mai mari probleme ale conservarii alimentelor prin refrigerare sau congelare, astfel incat alimentele nu mai sunt supuse riscului contaminarii. Vidarea elimina spatiul din jurul alimentelor, ceea ce inseamna ca lipsa oxigenului va elimina sansa oxidarii unor compusi organici sensibili.

Cum alegem aparatul electrocasnic pentru vidat alimente?

Inainte de a alege masinaria care va ajuta sa vidati alimentele, este important sa luati in considerare tipul acestora. Pe piata exista masini de vidat cu cuva, cu vase ermetice sau cu clema, cele mai des intalnite fiind cele cu clema care folosesc pungi externe speciale ce au striatii sau umflaturi care permit evacuarea rapida a aerului si fante laterale pentru vidare.

De asemenea, pe piata sunt disponibile si masinile de vidat cu duza, ideale si pentru extractia lichidelor. Aparatul de vidat se alege in functie de tipul de alimente ce necesita vidate: alimentele umede sau uscate. In timp ce unele modele permit sigilarea pungilor cu alimente uscate, altele fac fata extragerii apei si sucurilor din interiorul pungii.

Nu in ultimul rand, este necesar ca potentialii cumparatori sa ia in calcul si viteza de lucru si de functia de vidare suplimentara, si anume posibilitatea vidarii unor recipiente speciale. Se va tine cont si de dimensiunea pungilor, dar si de lungimea sau latimea acestora.