Polenul – cel mai complex si complet preparat apicol

Polenul crud are mai multe vitamine, minerale, este un aliment viu care trebuie congelat imediat dupa recoltare si pastrat ca atare.

remediu natural

Oricine stie ca polenul este o pulbere fina, care se formeaza in staminele florilor si care este transportata de albine pe picioruse pana la stup, pentru a o transforma in miere. Printre cele mai eficiente alimente apicole, polenul poate fi de doua feluri: crud sau uscat. Polenul crud are mai multe vitamine, minerale, este un aliment viu care trebuie congelat imediat dupa recoltare si pastrat ca atare. Polenul crud garanteaza o eficienta terapeutica maxima, in timp ce polanul uscat este eficient, insa consumat pe termen lung.

Proprietatile si efectele polenului asupra organismului

Polenul este un superaliment, incarcat cu vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, oligoelemente. Astfel, in compozitia polenului intra vitaminele A, D, E, B1, B2, B6, C, K, sodiu, calciu, fier, zinc, cupru, fosfor, clor, mangan, sulf, zaharoza, arginina, cistina, proteine si fibre.

Consumul zilnic de polen aduce numeroase beneficii sanatatii organismului uman. Acesta va creste rezistenta fizica, va reduce starile de oboseala, va imbunatati capacitatea intelectuala, va reduce stresul si va stimula sistemul digestiv. De asemenea, polenul stimuleaza sistemul imunitar, combate hipotensiunea si este indicat pacientilor care urmeaza tratamente de chimio sau radioterapie.

Polenul are rolul de a regla functia glandelor endocrine, de a imbunatati potenta sexuala si de a stimula sistemul circulator si cardiovascular. Pe termen lung, consumul de polen combate rinita alergica si regleaza nivelul de trigliceride si de colesterol din sange. Fiind un produs apicol, polenul este un excelent energizant si sporeste rezistenta la stres, combatand totodata anemia si starile de slabiciune.

Nu in ultimul rand, polenul, fiind bogat in substante antioxidante, lupta impotriva imbatranirii si uzurii premature a organismului. Acesta este un ingredient valoros in mastile cosmetice, protejand pielea de radiatiile soarelui, crescand fluxul de sange la nivelul pielii si prevenind deshidratarea. Polenul crud are efecte uimitoare asupra imunitatii, circulatiei sanguine, rinichilor, metabolismului, pielii si unghiilor, ficatului si digestiei, vederii si vitalitatii, colonului si florei intestinale. Un consum constant de polen protejeaza si fortifica totodata caile respiratorii, energizand si revitalizand intregul organism.