Este rezonabil ca femeile sa se intrebe daca este cu adevarat necesar sa atace candidoza cu suplimente sistemice atunci cand este evident activa intr-o regiune locala (afte orale sau vaginale, de exemplu) cu o abordare care vizeaza tractul intestinal. Din fericire, exista acum dovezi ample ca aceasta este modalitatea corecta de abordare a problemei. Cercetatorii care scriu in Jurnalul American de Obstetrica si Ginecologie au detaliat rezultatele intr-un studiu care a implicat 258 de femei cu candidoza vulvovaginala grava, care au fost evaluate toate pentru activitatea intestinala. Pacientii au fost impartiti in doua grupe, dintre care unul a primit medicamente antifungice atat pe cale orala (pentru intestine) cat si pe cale vaginala. Celalalt grup a utilizat medicamente antifungice local in vagin.

Rezultatele au aratat ca 88% dintre cei care au primit atat tratamentul digestive, cat si tratamentul antifungic local au scapat mult mai repede de candida, spre deosebire de grupul care a avut numai terapie intravaginala, care a avut o rata de succes de 75%. In timp ce acest lucru arata ca imbunatatiri semnificative, desi nu masive, sunt atinse atat cand candidoza locala (vaginale) si candida intestinala sunt abordate, studiul a aratat, de asemenea, ca reaparitia candidei este diminuata in randul acelor femei care aleg dubla abordare. Ceea ce inseamna ca, daca este tratata vaginita locala fara a se trata supraaglomerarea din tractul intestinal, probabil ca se va simti o imbunatatire, dar va exista o probabilitate egala de recidiva rapida.

Tratarea Candidei in mod natural

  • Trebuie evitati acei factori care incurajeaza cresterea excesiva a bacteriilor in organism, ori de cate ori este posibil, inclusiv medicamentele cu steroizi si antibioticele.
  • Trebuie folosite produse antifungice naturale, cum ar fi acidul caprilic, berberina, usturoiul si uleiul de oregano, precum si substante nutritive cum ar fi biotina, care intarzie schimbarea candidei in forma sa fungica.
  • Trebuie sa se urmeze o dieta anti candida si trebuie evitat absolut zaharul si carbohidratii rafinati.
  • Trebuie imbunatatita starea de sanatate a intestinelor, in special in ceea ce priveste permeabilitatea si recolonizarea intestinelor cu bacterii prietenoase (inclusiv utilizarea de prebiotice si probiotice).
  • Trebuie imbunatatita functia imunitatii globale prin modificarea stilului de viata si a alimentatiei si utilizarea vitaminei / mineralelor si suplimentelor pe baza de plante.