Moda este parte integranta a societatii si culturii din Franta si actioneaza ca una dintre imaginile de baza ale tarii.  Franta a produs numerosi designeri renumiti, iar designurile franceze au dominat lumea modei inca din secolul al XV-lea. Industria de moda franceza si-a cultivat reputatia in stil si inovatie, ramanand un export cultural important de peste patru secole. Designeri precum Gabrielle Bonheur , Coco Chanel, Christian Dior, Yves Saint Laurent, Thierry Hermes si Louis Vuitton au fondat unele dintre cele mai faimoase si mai populare branduri de moda.

moda

Moda din Franta se ocupa cu tesaturi de contrast…

In secolul al XVI-lea, imbracamintea de moda din Franta se ocupa cu tesaturi de contrast, ciocniri, decoratii si alte accesorii. Silueta, care se refera la linia unei rochii sau a formei generale a imbracamintei, era larga si conica pentru femei si patrata pentru barbati in anii 1530.

Aproximativ la jumatatea acelui deceniu, a aparut o linie inalta si ingusta cu o talie in forma de V. Concentrandu-se pe punctul de umar, manecile si fustele pentru femei au fost largite. Imbracamintea superioara pentru femei a fost caracterizata printr-o rochie libera sau fixa ​​pe o fusta. In anii 1560, manecile din trompeta au fost respinse, iar silueta a devenit ingusta si largita, concentrandu-se pe umar si sold.

Intre anii 1660 si 1700, silueta mai veche a fost inlocuita de o linie lunga, inclinata, cu o talie joasa atat pentru barbati, cat si pentru femei. O rochie de talie mica, imbracata strans, a fost impletita in spatele ei, acoperita cu o camasa. Rochia era insotita de pantofi din piele neagra. Imbracamintea de iarna pentru femei a fost impodobita cu blana. 

Imbracamintea barbatilor nu s-a schimbat prea mult in prima jumatate a secolului al XVII-lea. In 1725, fustele actionau ca un pannier. Acest lucru a fost cauzat prin efectuarea a cinci sau sase pliuri de hartie si de panglica neagra purtata in jurul gatului pentru a da efectul briosei. O palarie purtata sub brat si o peruca erau adaugate farmecului francez. La ceremoniile de la curte, femeile purtau o haina mare, brodata cu aur, deschisa in fata, cu o centura sau o banda pentru talie.

Modelele franceze au variat intre anii 1750 si 1775. In anii 1750, marimea fuselor de bucla a devenit mai mica si a fost purtata cu rochii formale cu cercuri laterale. Folosirea vestelor si pantalonilor a continuat. O rochie pe gat era purtata peste o fusta in aceasta perioada.