Romanii s-au obisnuit de cativa ani nu numai sa plece la munca in Italia ci si sa viziteze capitala acestei tari, Roma. Un oras turistic cu locuri faimoase, presarat cu atractii pentru toate varstele si pentru toate buzunarele, Roma este alegerea numarul 1 a turistilor care vor sa viziteze Italia si stiu ca numai in capitala vor descoperi adevarata frumusete a tarii. De la atractii turistice la nivel mondial, precum Colosseum-ul pana la locuri mai putin cunoscute insa apreciate, Roma are multe locuri frumoase de vazut.

Este cunoscuta aceasta capitala in intreaga lume sub mai multe denumiri, precum Orasul Etern, Capitala Lumii sau Orasul celor Sapte Coline si este una din cele mai renumite destinatii turistice din lume. Principalele atractii turistice ale orasului includ, in cap de lista, Colosseum-ul, care a gazduit odinioara lupte cu gladiatori, spectacole impresionante in care erau implicati lei si criminali. In ciuda numarului mare de turisti, Colosseum-ul este unul din locurile ce trebuie vizitate prima data in Roma.

De asemenea, o data ajunsi in Roma, turistii nu trebuie sa rateze Dealul Palatin si nici Forumul Roman, centrul vietii romane de odinioara. Sunt disponibile pentru vizita si Muzeele Vaticanului, ce adapostesc fresce realizate de Raphael pana la sarcofage renumite si colectii de arta impresionante, dar si piese istorice colectate cu grija si pastrate de-a lungul timpului.

In catacombele San Callisto sunt ingropati oameni de seama ai crestinatatii, dar si alte milioane de trupuri, printre care turistii se vor simti ciudat, stingheriti, vor trai o experienta unica, magica, macabra, depinde de felul fiecaruia de a percepe aceasta experienta extraordinara.

Nu in ultimul rand, Roma ofera atractii turistice impresionante precum Vila lui Hadrian, Castelul Sant Angelo si chiar Muzeul Capitolini, aflat langa Forul Roman, ce adaposteste artefacte si expozitii din lumea antica si din perioada renascentista. O data ajunsi in Roma, turistii vor dori sa viziteze si Panteonul, una din cele mai vechi cladiri si mai bine pastrate din Roma, cu o vechime de peste 2000 de ani. Nici Basilica Sf. Petru nu trebuie sa lipseasca din itinerariul capitalei Italiei, un loc ce cuprinde numeroase bogatii constand in opere de arta si morminte ale mai multor papi.