Amenajarea unei bai in stil feng shui aduce acesteia un plus de relaxare si armonie. Baia este camera in care oamenii au grija de corpul lor, asa ca ar trebui sa le aduca bunastare si relaxare. Feng shui este o arta din Orientul Indepartat care consta in controlul miscarii energiilor si a echilibrului fluxului lor. Obiectivul sau este de a aduce bunastare si sanatate, luand in considerare orientarea camerei, forma mobilierului sau chiar culorile.

Conform feng shui, umiditatea din baie, provoaca stagnarea energiilor. In primul rand, baia feng shui trebuie, prin urmare, sa fie ventilata cat mai mult posibil, printr-o fereastra sau o ventilatie mecanica controlata. Atentie, de asemenea, la problemele scurgerilor de apa, sinonime cu scurgerile de bani, atat la propriu, cat si la figurat.

Ce orientare?

In ceea ce priveste orientarea, baia nu trebuie amplasata langa intrare deoarece Chi (energia fundamentala a universului) care ar intra prin usa din fata ar fi imediat aspirata de evacuarile camerei. La fel, nu ar trebui sa fie adiacenta dormitorului, de data aceasta pentru a evita aspiratia energiilor intime.

Cea mai favorabila orientare pentru o baie Feng Shui este nordul, legat de elementul de apa care aduce bogatie in casa.

Mobilier de baie si obiecte sanitare Feng Shui

  • Importanta depozitarii

Pentru a promova circulatia energiilor pozitive, baia Feng Shui trebuie mentinuta curata si ordonata. Asadar, trebuie evitata intinderea rufelor.

Mobilierul este, de asemenea, important pentru promovarea circulatiei Chi. Specialistii recomanda mobilierul cu forme rotunjite si favorizeaza materialele netede. Mobilierul lustruit sau lacuit este perfect: lemn, sticla etc.

  • Iluminare si culori intr-o baie Feng Shui

Lumina trebuie sa fie calda si armonioasa, luminile fiind asezate in mod ideal in colturile camerei.

  • Culori de preferat intr-o baie Feng Shui

Pentru culoarea baii se prefera violet sau albastru si se evita culorile elementului de foc, adica rosu si portocaliu.

  • Sfaturi de decor

Deoarece baia este, primul loc in care oamenii se vad dupa ce se trezesc, felul in care acestia se vad determina energia pentru ziua respectiva. Deci, ar trebui aleasa o oglinda mare care sa permita vederea cel putin a jumatate din corp si sa se evite oglinzile patrate care returneaza o imagine fragmentata.