Categorii
Diverse

Impresionantul Maroc

Marocul este un loc minunat, exotic, care impresioneaza turistii cu privelistile sale. Veti avea aici parte de aventuri, alaturi de cele mai impresionante peisaje din Africa de Nord, cu desertul alaturi si inaltimile multilor Atlas. Marocul este o calatorie intr-o lume atemporala, linistita, in sate si orase pictate in culori vii. Aceasta tara fascinanta este o reprezentata a culturii africane si arabe, inclinandu-se spre vechile obiceiuri.

Nu e de mirare ca Marocul a atras artisti si scriitori de-a lungul a zeci de ani, continuand sa-i impresioneze pe toti cei care o viziteaza.

Marrakech Medina insumeaza senzatia pe care o ofera Marocul si este principala atractie turstica. Orasul vechi impresioneaza cu piata Djemma el-fna Square, unde se pare ca jumatate din oras petrece timp atat ziua, dar si seara pentru a cumpara de la standurile de aici, dar si pentru a admira arta muzicienilor traditionali si acrobatii. Odata ce intrati in Medina, intrati intr-o lume asemeni unui labirint. Este o experienta unica, prima de viata si culoare, zgomot, ce nu trebuie ratata daca ajungeti in Maroc.

Casablanca este cel mai important punct de interes, iar Moscheea Hassan II este un simbol al orasului, chiar al Marocului. Aceasta mochee moderna, a carei constructie a fost finalizata in 1993, ofera o imagine extraorfinara multumita detaliilor, a marmurii sculptate, mozaicurilor si a arhitecturii islamice.

Maroc dispune de o multime de zone vechi ale oraselor, dar cartierul Oudaias Kasbah din Rabat este cel mai pitoresc din tara. Este un cartier linistit care da senzatia ca va aflati foarte departe de oras, cand de fapt sunteti chiar in centrul acestuia. In interiorul zidurilor, stradutele alaturi de casele albe si albastre, florile colorate, ofera o atmosfera uimitoare. Spre deosebire de Fes si Marrakech, Oudaias Kasbah este mai putin vizitat, asa ca explorarea acestui colt al capitalei se va simti asemeni cunoasterii unui secret bine pastrat pana atunci.

Impreuna cu Marrakech, Fes este cea mai mare destinatie culturala a Marocului. Fes el Bali, orasul vechi, este un loc autentic, unde poate fi usor sa va pierdeti. Cladirile, peisajele, usile superbe vechi, va vor determina sa va opriti pentru fotografii in fiecare loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *