Exista foarte multi oameni care nu reusesc sa aiba grija de o planta in mod corespunzator desi si-ar dori sa aiba locuinta plina de flori frumos colorate. Cei care fac parte din aceasta categorie, ar trebui sa stie ca exista o serie de plante rezistente, capabile sa supravietuiasca in cele mai precare conditii neavand nevoie de ingrijire permanenta.

Plante rezistente, pentru orice tip de locuinta

  • Violeta africana se afla in randul celor mai cunoscute plante de apartament. Aceasta are niste flori gingase si multicolore, iar daca este asezata intr-un loc protejat si expus la soare, va inflori de mai multe ori pe an. Nu este o planta iubitoare de apa de aceea poate fi udata mai rar, dar niciodata pe deasupra frunzelor.
  • Limba soacrei este foarte cunoscuta pentru frunzele sale lungi si ascutite, aceasta fiind o planta care supravietuieste in conditii extreme motiv pentru care este in topul preferintelor tuturor. Ea nu necesita o ingrijire speciala reusind sa se adapteze imediat in orice mediu.
  • Ficusul este o planta foarte veche care a supravietuit de-a lungul timpului tocmai datorita faptului ca nu are nevoie de o ingrijire speciala. De asemenea, ficusul este o planta care nu trebuie udata prea des.
  • Cactusul si plantele suculente sunt reginele plantelor rezistente. Ele provin din zona desertului unde conditile sunt extreme, de aceea au nevoie de extrem de putina apa. Singurul lucru care trebuie avut in vedere este faptul ca ele adora lumina naturala si expunerea prelungita la soare.
  • Planta potus este una din plantele care adora sa sta in apa si care necesita un minim de ingrijire. Ea se inmulteste foarte rapid si este si foarte simplu de intretinut.
  • Crinul pacii este o planta cu frunze verzi si flori albe care seaman cu un nufar. Acesta rezista foarte bine in locuinta si, de asemenea, are un efect purificator pentru aer. Ea nu trebuie expusa direct luminii naturale deoarece frunzele se pot usca.
  • Bromelia este una din plantele inrudita cu garoafa care atarna pe multe dintre balcoanele apartamentelor. Ea traieste foarte bine atat in interior, cat si in exterior, avand nevoie de multa lumina, insa fara sa fie expusa direct in bataia soarelui. Planta trebuie udata de doua-trei ori pe saptamana prin pulvelizarea apei pe suprafata frunzelor pentru a se mentine sanatoasa.