Reglementarile prevad ca niciun autoturism nu poate circula fara ITP. Pentru a merge in conditii de deplina siguranta si pentru a nu le da politistilor motive sa ii amendeze, soferii trebuie sa isi faca la timp ITP-ul. Asta inseamna ca o data la doi ani, sau chiar mai des, la sase luni pentru unele masini, soferii trebuie sa caute o statie de ITP ieftin Bucuresti. Solutiile cele mai bune pentru masina le sunt oferite de catre expertii www.alfaitp.ro, in sectorul sase al capitalei. Serviciile de inspectie tehnica periodica nu trebuie neglijate. Cu doar cateva zeci de lei, in functie de modelul masinii si de alte considerente, soferii pot circula linistiti.

inspectie tehnica periodica

Totul despre ITP

Inspectia tehnica periodica este o verificare care trebuie facuta o data la 6 luni sau la doi ani la autoturisme. Se verifica starea masinii, in functie de felul in care se prezinta, documentele de identificare, aspectul exterior, factorii poluanti, si lista poate continua. In cazul in care se circula cu ITP-ul expirat, soferii risca o amenda de pana la 700 de lei conform legislatiei actuale.

Atunci cand soferii merg cu autoturismul la Alfa ITP, trebuie sa isi curete masina foarte bine, in special cauciucurile sa fie umflate la presiune nominala, caroseria, sasiul sa fie curatate. Dupa care specialistii isi dau toata silinta pentru a verifica masina. O data la sase luni trebuie duse taximetrele sau masinile de scoala de soferi si o data la doi ani masinile personale sau pe proprietatea firmei insa care nu sunt folosite in asemnea scopuri.

La ITP nu este necesara prezenta detinatorului legal al autovehiculului insa trebuie prezentate certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila, cartea de identitate a autovehiculului si a persoanei care se prezinta la firma. Chiar daca masina este vanduta, ITP-ul ramane valabil pana la expirarea datei de valabilitate. Mai multe detalii se pot afla luand legatura cu expertii Alfa ITP Bucuresti.